torstai 6. helmikuuta 2014

ELVIS-kokemuksia

Kuulin kulttuuripaja ELVIKSESTÄ Niemikotisäätiön konserteissa Gloria-teatterissa. Pian tutustuin soittajiin ja jo kohta olin hakemassa ELVIKSEEN työharjoitteluun. Tuolloin minua neuvottiin hakeutumaan vertaisohjaajakoulutukseen.

Maaliskuulta toukokuulle suoritin vertaisohjaajan peruskoulutuksen. Koulutus oli erinomaisesti suunniteltu. Se kattoi runsaasti niin teoriatunteja, mm. GFP-mallista, kuin käytännön harjoituksiakin.

Minulle, mielenterveyskuntoutujana, ELVIS on ollut iso henkireikä muuten harmaahkossa arjessani. ELVIKSEN parissa toimiva porukka on todella innostavaa ja hommissa on tekemisen meininki.

Saan kulttuuripajasta eväitä jatkoani varten: mahdollisiin opintoihin ja työelämään. ELVIS tukee inspiroimalla myös jatkuvaa arjessa selviytymistäni.

Nyt on maanantai Iitin leirin ensimmäinen päivä ja kirjoitan tätä luovan kirjoittamisen ryhmässä. Saa nähdä mitä leiri vielä tuo tullessaan.

Leirin toinen päivä on ensimmäistäkin helteisempi. Ranta houkuttelee jo aikaisesta aamusta. Usva veden yllä sillan kohdalla on kaunis näky ja puut peilautuvat järven pinnasta. Paljon paremmin ei päivä voisi alkaa.

Lounaaksi nautimme runsaan silliaterian. mm… maistuvaista. Iltapäivällä porukka kirjoitusryhmässä on tup-, lahes triplaantunut, tosin muut ryhmät verottavat väkeä.

Tehtävänä on joko jatkaa aiemmista kulttuuripaja-/leirikokemuksista tai uutena vaihtoehtona runoilla riimejä biisien aihioiksi. Minun lyhykäinen värssyni on seuraava:

Naistenpäivä

Voi naiset, ihanat ja aidot,

olen teidän vietävissä kuin rasvattomat maidot.

Liian harvoin muistan teitä suudelmin ja kukin,

vaikka sotkua tuotan likaisin sukin.

Kirjoitin sen yhtenä naistenpäivänä Helsingin Sanomain Kulttuuriblogille.

Kolmantena leiripäivänä Iitissä tarjoutui mahdollisuus Heinolan retkeen. Kävimme nauttimassa veden äärellä kahvit jätskeineen. Säät ovat olleet kokoajan suosiolliset, niin nytkin. Iltapäivällä kuuntelin Pastori Paranoidin harjoituksia. Matsku oli loistavaa ja soittajat eteviä erinomaisine laulajineen. Olemme jo hieman suunnitelleet tulevaa Luovan Kirjoittamisen Blogia ja tekstejä on jo aika mukavasti.

Teimme Jessen kanssa parityönä riimin:

Me pystymme tekemään asioita, joita on vaikea saada näkymään.

Biisit ja tekstit herävät eloon Iitstockissa.

Meno on kovempi kuin Ankkarockissa.

Kaikki päättyy aikanaan, mutta ELVIS pysyy paikallaan.

Viimeisessä ryhmässäni Miia kirjoitti riimin:

Kesä on mukavaa aikaa, siinä on jotain taikaa,

se saisi jatkua aina vaan, sitä mä toivon aina salaa,

voi tehdä ihan mitä vaan.

Biisityöryhmä muokkasi ja esitti riimeistä tehdyt mainiot kappaleet illalla.

- Ollipekka


Tämä artikkeli kirjoitettiin Torstaina, Heinäkuun 28. 2011 klo 11:13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti